'Avatar: The Way of the Water' belooft torenhoge verwachtingen waar te maken

En dat is broodnodig, want de film moet 2 miljard dollar(!) ophalen om quitte te spelen.

Mitchell van Vuren 25 november 2022 13:21 in Algemeen
Na lang, lang, lang wachten is het bijna zover: Avatar: The Way of the Water staat op het punt om uit te komen. En het belooft een grote plons te gaan maken binnen de filmwereld. Men verwacht dat het nu op een positieve wijze zal verlopen, en dat de film het dubbele zal ophalen in het openingsweekend in vergelijking met Avatar!

Voorspellingen geven aan dat Avatar: The Way of Water ongeveer 150 miljoen dollar zal opbrengen in het openingsweekend. Er zijn echter ook optimisten volgens Variety die zo hoog willen gokken als 175 miljoen dollar.

De terugkeer van Pandora is geliefd bij een wereldwijd publiek. Het was een bijzonder goede impuls voor de film van James Cameron toen bekend werd gemaakt dat de film ook in China zal worden vertoond. Het land heeft momenteel de grootste filmmarkt ter wereld, en het tikt aan als je deze markt ook kan bereiken met je film.

Opnames zojuist afgerond
Producent Jon Landau, die ook de originele film uit 2009 produceerde, kondigde op 24 november aan op sociale media dat de postproductie van de film eindelijk afgerond was. Dit proces begon al in 2020, en heeft dus twee jaar lang geduurd.


Filmmaker Guillermo del Toro heeft al een eerdere versie van de film gezien en erover getweet. Hij deelde dat het "een verbluffende prestatie is... boordevol majestueuze vergezichten en emoties op een epische, epische schaal. Een meester op de top van zijn kunnen."

Vanaf 16 december is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm