Deze enorm ranzige en verwijderde 'Barbarian'-scène was te bruut voor de regisseur

Acteur Justin Long laat zich erover uit.

Wouter Drummen 25 november 2022 15:10 in Algemeen
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de horrorfilm Terrifier 2. De film is een grote hit, voornamelijk vanwege alle knettergekke, choquerende scènes. Een moment ging de regisseur echter te ver en besloot dit eruit te halen (meer daarover lees je hier). Hetzelfde geldt voor de film Barbarian van regisseur Zach Cregger.

Barbarian, eveneens een horrorfilm van dit jaar, volgt een jonge vrouw, genaamd Tess (Kate Busworth), die naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Hier heeft ze een huisje gehuurd, maar wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en een vreemde man (Bill Skarsgard) er al verblijft.

Tegen haar intuïtie in besluit ze de nacht door te brengen in het huis, maar ontdekt al snel dat er veel meer te vrezen is dan alleen een onverwachte huisgast... Bekijk hieronder nog eens de trailer, voordat het artikel verder gaat. Let op, SPOILERS volgen onder de trailer!Vreselijke scène
Tess is niet de enige persoon die in het huis vast komt te zitten. Later duikt ook een man genaamd AJ in het verhaal op. Ook hij wordt gevangen gehouden door het monster dat in de kelder van het huis dwaalt, genaamd The Mother.

Dit is een misvormde vrouw, die in de kelder telkens dezelfde videoband kijkt hoe een moeder haar kind borstvoeding geeft. The Mother wil ook kinderen en forceert AJ om ook haar borstmelk te drinken, maar het had nog veel verder kunnen gaan.

Reactie
Zo zegt Justin Long, de acteur die AJ speelt: "In de film biedt 'the Mother' mij een flesje melk aan, maar wanneer ik dat weiger te drinken krijg ik een geforceerde borstvoeding. Het ging oorspronkelijk echter veel verder dan dat..."

"In eerste instantie zou ze een rat vangen, bijt zijn hoofd eraf, kauwt hierop en geeft het dan aan mij door, mond op mond. Het was een soort van voorkauwen, wat vogels ook doen. Ik wist dat we dit gingen doen, want het stond in het script. We hadden het dan ook opgenomen, maar Zach besloot het eruit te halen. Dit ging hem toch allemaal wat te ver en dat wil wel wat zeggen!"

NieuwsFilm