Stephen King ontketent Twitterdiscussie over één van de slechtste films aller tijden

Ineens blijken toch een aantal mensen ervan te kunnen genieten...

Arjen Rooseboom 29 november 2022 14:07 in Algemeen
Dankzij zijn status als een van de beroemdste horrorauteurs ter wereld, zijn mensen op sociale media altijd bereid om aan te horen wat Stephen King te zeggen heeft over bepaalde kwesties.

En onlangs nam een op het eerste gezicht simpele vraag een bizarre wending toen het ineens ging over de legendarische kritische en commerciële ramp Battlefield Earth van en met John Travolta.

Gebaseerd op het boek van 'Scientology'-oprichter L. Ron Hubbard, had Travolta al in 1982 de ambitie om er een kaskraker van te maken.

Het eindresultaat verscheen in 2000, werd overspoeld met "prijzen" (9 Razzie Awards om precies te zijn) en flopte zó hard dat productiebedrijf Franchise Pictures failliet ging nadat het aangeklaagd werd door verschillende investeerders wegens fraude met de begrotingscijfers.

Maar daar ging het niet om
Het enige wat King deed, was vragen naar de naam van een onbekende criticus die letterlijk ALLES een voldoende gaf, waaronder de beruchte sciencefictionflater. Het duurde niet lang voordat de meningsverschillen over en weer vlogen.

Het blijkt dat er wel degelijk publiek is wat kan genieten van Battlefield Earth, maar dit was dus niet het punt dat King probeerde te maken en antwoord op zijn vraag heeft hij tot op heden ook nog steeds niet gehad.NieuwsFilm