De intimiderende 'Pulp Fiction'-auditie van Samuel L. Jackson leidde tot iconische scène

De intimiderende 'Pulp Fiction'-auditie van Samuel L. Jackson leidde tot iconische scène

De producenten waren bang voor de acteur

Pulp Fiction (1994) is een van die films die bijna iedereen wel kent. Toch komen er zo nu en dan nog leuke feitjes omtrent de cultfilm naar buiten. Nu blijkt dat de unieke auditie van hoofdrolspeler Samuel L. Jackson één van de meest iconische scènes uit de film heeft geïnspireerd.

De film Pulp Fiction is de tweede film van de alom geliefde filmregisseur Quentin Tarantino. De film werd destijds sterk ontvangen en werd genomineerd voor maar liefst 7 Academy Awards, waaronder die voor Beste Film.

Samuel L. Jackson
De auditie van de acteur Samuel L. Jackson voor de rol van Jules liep niet helemaal vlekkeloos. Jackson was zichtbaar nors en had honger, zodoende had hij een hamburger meegenomen naar de auditie.

Bij aanvang werd Jackson verward met collega-acteur Laurence Fishburne (The Matrix, John Wick). Jackson reageerde hier zodanig geïrriteerd op dat hij verbolgen en intimiderend de gehele auditie deed. Producent Richard Gladstein gaf in een interview aan bang voor hem te zijn geweest.

"Hij zag eruit alsof hij me door mijn hoofd wilde schieten, maar hij stal hiermee wel de show," aldus Gladstein.

De boze Samuel L. Jackson met een hamburger in zijn hand inspireerde uiteindelijk een iconische scène uit de film, oftewel de scène waarin Samuel L. Jackson en John Travolta een zakenpartner van Marcellus Wallace intimideren. Je kan de scène hieronder bekijken:



Laurence Fishburne
Het is overigens niet de enigste keer dat Samuel Jackson werd verward met Laurence Fishburne, dit is iets dat door de jaren heen vaker is gebeurt. Zo gebeurde het ook eens op live televisie, waarbij een CNN journalist Jackson vroeg over zijn Super-Bowl commercial, waarin niet hij maar Fishburne speelde.



NieuwsFilm

meest populair