Jeugd-idool Irene Cara van 'Fame' en 'Flashdance' onverwachts overleden

Jeugd-idool Irene Cara van 'Fame' en 'Flashdance' onverwachts overleden

Zij won Oscars en Grammy's voor de door haar geschreven en ingezongen titelsongs van 'Fame' en 'Flashdance'

Irene Cara, de 63-jarige actrice, zangeres, producer en schrijfster, is onverwachts overleden in haar huis in Florida. Zij werd wereldberoemd in de jaren 80 door de film Fame en de gelijknamige serie. De artieste speelde als Coco Hernandez de sterren van de hemel.

Voor velen was Irene Cara een jeugd-idool en een reden om artiest te worden. Zij startte als 3-jarige al in de showbusiness en won Oscars en Grammy's voor de door haar geschreven en ingezongen titelsongs van Fame en de film Flashdance. Daarna volgden bescheiden hits en werkte zij mee aan verschillende films. De laatste jaren leefde zij teruggetrokken, terwijl zij aan verschillende projecten werkte. Waar zij aan overleden is, is nog niet bekend.

Herdenking
Op Instagram herdenken verschillende sterren haar, zoals Jennifer Beals die de hoofdrol speelde in Flashdance. Zij plaatste een foto van haar en Irene Cara bij de Oscaruitreiking in 1984 op haar Instagram hieronder.

Jennifer schrijft: "Dank je wel briljante Irene voor jouw open hart en jouw angstloze driedubbel-talent. Er was een prachtige dromer nodig die de soundtracks kon schrijven en uitvoeren voor degenen die durven te dromen."



Collega
Debbie Allen, de strenge danslerares uit Fame en haar naaste collega, schrijft op Twitter, terwijl zij naar de beroemde songtekst verwijst: "Mijn hart is gebroken. Irene was een prachtige, begaafde genie. Haar talent en haar muziek zal voor altijd voortleven. Voor altijd herinner haar naam."



Hartverwarmend
Ook Lenny Kravitz twittert een hartverwarmend bericht: "Irene Cara, jij inspireerde me meer dan je ooit zult weten. Jouw teksten en stem creëerden pure energie dat nooit zal doven. Jouw personage Coco in Alan Parker's Fame is onsterfelijk en weet dat ik verschrikkelijk van haar hield. Jij definieerde een tijd dat een plekje heeft in mijn hart."



Het artikel bij Daily Mail staat hier en het artikel van NOS staat hier.

NieuwsFilm

meest populair