Deel 2: dit zijn de meest gepauzeerde filmfragmenten aller tijden!

Deel 2: dit zijn de meest gepauzeerde filmfragmenten aller tijden!

Ken jij ze allemaal?

Filmmakers verstoppen wel vaker echt iets heel subtiel in de film. Soms heb je niet eens door wat je nu precies ziet of wat er in beeld komt, waardoor je even terugspoelt en het beeld pauzeert (toch best wel handig om nog een Dvd-speler te hebben). Hieronder zie je de meest gepauzeerde filmomenten aller tijden!

6: Who Framed Roger Rabbit
In 1988 kwam deze iconische film uit, maar ondanks het feit dat deze sterk werd gehaald en de animatie er voor die tijd geweldig uitziet, was er ook veel te doen over de film. Zo zitten er de nodige verbogen controversiële scenes in.

Sommige mensen vinden ook Jessica Rabbit iets 'te sexy' voor een cartoon. Haar personage draait om 'sex appeal' (iets dat ze zelf ook erkent met de iconische zin "I'm not bad, I'm just drawn that way") dus wanneer ze voor het eerst in de film verschijnt valt dit dan ook wel op. Deze scène, waarin ze sensueel danst en zingt, is hieronder te zien.




7: Cabin in the Woods
De horrorfilm Cabin in the Woods wordt voor een hele andere reden gepauzeerd dan de film hierboven. Op een gegeven moment komt er in de film een scène voorbij, waarin een schrijfbord voorkomt met de namen van allerlei verschillende monsters.

Dit moment duurt echter niet zo heel erg lang, dus wordt vaak even gepauzeerd door menig filmfanaat om even alles goed door te kunnen nemen.



8: Psycho
Wederom staat een horrorfilm in de top 10. Deze keer is het aan Psycho, de iconische griezelfilm uit 1960 van de legendarische Alfred Hitchcock. Op het einde van de film wordt Norman Bates gearresteerd, aangezien hij verdacht wordt van alle mysterieuze moorden die plaats hebben gevonden op zijn erf.

Norman Bates kijkt nog een laatste keer recht in de camera, naar de toeschouwers, en lacht. Hij denkt wederom te kunnen ontsnappen. Op dat moment verschijnt er een doodshoofd over zijn eigen gezicht. Dit is echter zo subtiel gedaan dat de nodige mensen de film even moesten stoppen om hier zeker van te zijn.



9: The Wizard of Oz
Een andere klassieker en een van de populairste films ooit gemaakt. Ook hierin zit een moment dat behoorlijk vaak gepauzeerd werd. In de betreffende scène zien we Dorothy en haar vrienden over Yellow Brick Road lopen. Zij hebben veel lol, maar het lijkt toch een behoorlijk lugubere scène te zijn...

Het viel kijkers op dat een Munchkin (de kleine mensen die in het verhaal voorkomen) zich op de achtergrond opgehangen heeft. Hoewel de studio zegt dat het om een vogel gaat, doet er al decennia lang een gerucht de ronde dat iemand die dag zelfmoord heeft gepleegd maar dat de studio dit wilde verdoezelen. Bekijk een volledige analyse van de scène hieronder.



10: Zowat elke Pixar-film
Het is lastig om een enkele Pixar-film te noemen die veel gepauzeerd wordt, aangezien zowat elke film van de geliefde animatiestudio vol zit met 'Easter Eggs'. Of het nu gaat om de vele Pixar Pizza Planet truck-scènes, of het altijd terugkerende A113 teken, de films zitten altijd bomvol kleine verborgen details.

Zo vindt Pixar het ook leuk om nieuwe projecten te teasen in films. Hierdoor wordt zowat elk Pixar-project behoorlijk wat keren gepauzeerd, om te zoeken naar deze 'Easter Eggs'. Bekijk een handjevol hieronder!



Heb je het eerste artikel gemist over details die je misschien in films hebt gemist? Deel 1 staat hier!

NieuwsFilm

meest populair