Misselijkmakend persoon verovert Netflix in nieuwe waargebeurde misdaaddocu

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich in de Top 10 van Netflix.

Bram de Groot 29 november 2022 20:30 in Algemeen
De Netflix Top 10 is weer een docufilm rijker. Dit keer debuteert Ghislaine Maxwell: Filthy Rich in de lijst en wederom is het geen prettige docu, aangezien er weer een duister persoon centraal staat.

Het zijn documakers Lisa Bryant en Maiken Baird die de documentaire hebben gemaakt en Netflix omschreven geeft steekwoorden als "speurwerk, waargebeurde misdaad" en "sociale kwesties" mee.

FilmTotaal-recensent Naomi Klees keek de docu ook en gaf 3 sterren: "...Want niet alleen vandaag is grensoverschrijdend gedrag een onderwerp van belang, het rake Ghislaine Maxwell: Filthy Rich laat onverbloemd zien dat er voor ons als maatschappij nog een hoop werk aan de winkel is."

Ghislaine Maxwell in Netflix Top 10
De docu laat dus het verhaal achter Ghislaine Maxwell zien. Ze was de vriendin en compagnon van de Amerikaanse financier en multimiljonair Jeffrey Epstein. Ook was zij een van zijn belangrijkste handlangers in de mensenhandel en het grootschalige misbruik van jonge vrouwen.

Er wordt in Ghislaine Maxwell: Filthy Rich ingegaan op de rechtszaak rond de twee machtige figuren, aan de hand van de getuigenissen van hun slachtoffers. Achter de schermen speelde Maxwell een zeer belangrijke rol, waardoor deze misdaden konden plaatsvinden.

Ben je benieuwd naar Ghislaine Maxwell: Filthy Rich, dan vind je deze nu hier op Netflix.NieuwsFilm