Dit blijkt dé favoriete kerstfilm in Engeland te zijn

Deze menig zal vast ook aansluiten bij veel mensen in dit land.

Brendan Mc Dade 30 november 2022 07:29 in Algemeen
A Christmas Carol, White Christmas, Miracle on 34th Street en ga zo maar door. Je kunt wel stellen dat er genoeg iconische kerstfilms de afgelopen decennia zijn geproduceerd. Er is een peiling gedaan onder Britten waarin ze konden aangeven wat hun favoriete kerstfilm is. De winnende film zal voor velen niet verrassend zijn.

Home Alone neemt de eerste plek in. Uit het onderzoek van Showcase Cinema kwam Elf en Love Actually als tweede en derde plek naar voren.

Opvallend
Het kijken van Home Alone is bijna een soort van traditie geworden in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Nederland wordt hier aan meegedaan. Na meer dan dertig jaar is de film nog steeds erg geliefd.

Er werd in het onderzoek ook gevraagd naar andere kerstfilm gerelateerde zaken. Zo gaf een op de vijf mensen aan dat zij Die Hard niet als kerstfilm zagen. Het geweld hierin sluit blijkbaar niet aan op de vredelievende kerstperiode.

Nostalgie
Voor de lezers die nu al niet kunnen wachten om Home Alone weer aan te zetten is hieronder alvast de trailer te bekijken. Een potje nostalgie zo voor de feestdagen kan geen kwaad.NieuwsFilm