Joe Pesci zegt nooit "nooit" tegen een eventuele 'Home Alone 3'

Maar of de rest daarvoor in is...

Arjen Rooseboom 1 december 2022 10:44 in Algemeen
Joe Pesci leek de laatste jaren wat uit de spotlights verdwenen, totdat hij in 2019 opeens weer verscheen in het misdaaddrama The Irishman van Martin Scorsese. Maar velen kennen hem waarschijnlijk ook als klunzige inbreker Harry uit de Home Alone-franchise.

Hoewel zijn laatste optreden alweer drie decennia in het verleden ligt, geeft Pesci toe dat er altijd een klein kans(je) is op een terugkeer.

Toch is hij voornamelijk sceptisch: "Je moet nooit 'nooit' zeggen, maar ik denk dat het moeilijk wordt om niet alleen het succes, maar ook de algehele onschuld van de oude na te bootsen", zegt hij. "Het is nu een andere tijd, houding en prioriteiten zijn veranderd in 30 jaar".

Dat gezegd hebbende moet men natuurlijk ook rekening houden met wat voor verhaal er dan verteld gaat worden, aangezien Pesci alweer 79 is, medespeler Daniel Stern 65 en het enigszins aan lager wal geraakte kindsterretje Macauley Culkin 42.

Allen te bekijken op Disney+
Een derde deel werd toentertijd afgewezen door laatstgenoemde. Andere projecten probeerden daarna het succes na te bootsen, maar geen enkele heeft dezelfde uitstraling als de eerste twee films.

Het origineel is en blijft voor altijd een Kerstklassieker die jaarlijks weer massaal bekeken wordt en onlangs maakte een fan een leuke spoof waarin Kevin McAllister het opneemt tegen de gruwelijke Lady Dimitrescu uit Resident Evil Village:NieuwsFilm