Nieuwe film van Robert Downey Jr. (Iron Man) staat op 100% op Rotten Tomatoes

Goed nieuws voor de geliefde acteur en zijn fans!

Wouter Drummen 1 december 2022 12:07 in Algemeen
Robert Downey Jr. was jarenlang hét grote gezicht van Marvel, maar ondanks het feit dat hij klaar is als Iron Man, betekent dit niet dat de acteur stil zit. Sterker nog, het nieuwste project van Downey is misschien wel zijn beste film!

Zijn nieuwe film, genaamd Sr., scoort op dit moment namelijk een perfecte 100% Rotten Tomatoes score na 19 reviews. Dit kan natuurlijk nog veranderen, maar dit is wel een geweldig begin!

Verhaal
Sr. is een documentaire over het leven van de vader van Robert Downey Jr., Robert Downey Sr. Hij was een onafhankelijke filmmaker, die bekendheid verwierf als tegencultuuricoon van de jaren zestig en zeventig.

Sr. overleed in juli 2021 op 85-jarige leeftijd aan complicaties van Parkinson. Deze film, die in de loop van drie jaar is opgenomen, dient als een portret van het leven, de carrière en de laatste dagen van de filmmaker, wiens rebelse geest decennia van tegencultuurfilms voedde. Als je de trailer gemist hebt, bekijk die dan alsnog hieronder.Netflix
Sr. werd gemaakt door regisseur Chris Smith, o.a. bekend van American Movie en Fyre, maar dit is tot nu toe ook zijn sterkst onthaalde project. Downey Jr. promoot de film natuurlijk op zijn Instagram-pagina, zoals dat hieronder te zien is. Vanaf morgen staat de documentaire op Netflix!NieuwsFilm