Netflix pakt vandaag uit met een van zijn 'reusachtigste films' ooit!

Een reusachtige trol dreigt alles en iedereen te vernietigen.

Jeffrey Kouters 1 december 2022 22:30 in Algemeen
Vanaf vandaag is Troll te zien op Netflix. In deze Noorse rampenfilm van regisseur Roar Uthaug (Tomb Raider) dreigt een reusachtige trol Oslo tot de grond toe te slopen.Volgens de eerste recensies is het spektakel in de film van Hollywoodkwaliteit en is hij visueel gezien om door een ringetje te halen. Weliswaar valt Uthaug terug op de gebruikelijke ingredi├źnten van dit soort films, maar dat maakt hem niet minder vermakelijk,

Troll lijkt dus een prima popcornfilm, maar dan een die je thuis op de bank kijkt met je magnetronpopcorn.

Over het verhaal
Net als in de meeste monsterfilms, duurt het even voordat het gevaarte losgaat. De eerste tekenen van onheil zijn de mysterieuze voetstappen die worden ontdekt bij een bergpas.

Paleontoloog Nora Tidemann (Ine Marie Wilmann) heeft aanvankelijk geen idee hoe ze deze moet verklaren, maar haar vader (Gard B. Eidsvold) heeft wel een theorie: de voetstappen zouden van een trol zijn.Al snel blijkt dat hij gelijk heeft. Er is een eeuwenoude trol opgestaan en die koerst recht af op Oslo. Het gigantische gedrocht vernietigt daarbij alles en iedereen op zijn pad, dus aan de autoriteiten om hem zo snel mogelijk te stoppen.

Troll is vanaf vandaag op Netflix te zien.

NieuwsFilm