James Cameron zegt wanneer je moet gaan plassen tijdens 'Avatar: The Way of Water'

Ga wanneer je moet gaan, want je komt toch wel weer voor een tweede bezichtiging terug.

Wouter Drummen 3 december 2022 20:30 in Algemeen
Eind deze maand is het zo ver en dan kunnen we eindelijk Avatar: The Way of Water bewonderen in de bioscopen. De blockbuster is wel gigantisch lang, dus kan je de film wel helemaal bekijken zonder een wc-pauze? Regisseur James Cameron reageert nu op deze vraag.

Avatar was al behoorlijk lang, maar het vervolg heeft maar liefst een speelduur van 3 uur en 12 minuten. Cameron is zich ervan bewust dat niet iedereen zolang kan blijven zitten zonder eventjes een korte pauze in te lassen, maar de filmmaker heeft hier een oplossing voor.

Antwoord
Tijdens een recent interview werd Cameron gevraagd wanneer je het beste even naar het toilet kan gaan, zonder al te veel van het verhaal te missen. Het antwoord van de zelfverzekerde regisseur was als volgt: "Ze kunnen gaan wanneer ze willen. Je ziet de scène die je gemist hebt wel wanneer je terugkomt voor de twee keer".

Cameron denkt dus wel dat zijn film goed gaat scoren, maar dat moet ook wel. De regisseur wil na het tweede deel nog eens drie vervolgen maken, maar dit is alleen maar mogelijk zolang elk nieuw hoofdstuk flink scoort. Hier liet hij zich recentelijk nog over uit.

Verwachtingen
De verwachtingen voor The Way of Water zijn torenhoog. Het openingsweekend van de blockbuster wordt geschat op zo'n 135 miljoen dollar. Dit zou bijna het dubbele zijn van het origineel, maar het vervolg moet ook wel flink veel gaan ophalen.

Het is namelijk een van de duurste films aller tijden, met een prijskaartje van 350 à 400 miljoen dollar. Of het in de buurt kan komen van de box-office van het origineel is nog maar de vraag. De eerste Avatar staat inmiddels op meer dan 2,9 miljard dollar. Dit kan nog wel eens meer worden, nu het origineel ook weer in de nodige bioscopen draait.

Bekijk hieronder nog eens de trailer van het vervolg!NieuwsFilm