Ben Affleck kritisch over Netflix-films: "Alsof ze van de lopende band komen"

Ben Affleck kritisch over Netflix-films: "Alsof ze van de lopende band komen"

De acteur heeft het een en ander te zeggen over de strategie van Netflix.

Ben Affleck gaf in een interview over zijn nieuwe onafhankelijke filmstudio Artists Equity, die hij samen met Matt Damon heeft opgericht, zijn ongezouten mening over de strategie van Netflix wat betreft hun exclusieve films.

Lopende band
"Als je [Netflix co-CEO en voorzitter] Reed Hastings vraagt... zou hij zeggen: 'Hé, we gingen voor kwantiteit om een voetafdruk vast te stellen'." zei Affleck.

"Ik weet zeker dat daar wijsheid in zit en ik weet zeker dat ze een geweldige strategie hadden, maar ik zou hebben gezegd: 'Hoe gaan we 50 geweldige films maken? Hoe is dat mogelijk?' Er is geen commissie die groot genoeg is. Er zijn er niet genoeg - je kunt het gewoon niet."

Affleck voegde eraan toe dat het maken van films "een ding is dat aandacht en toewijding en werk vereist en het verzet zich tegen het soort lopende band proces" dat Netflix zijn standaard heeft gemaakt.

Hij voegde eraan toe: "[Netflix's hoofd van originele films] Scott Stuber is een echt getalenteerde, slimme kerel die ik echt leuk vind... maar het is een onmogelijke klus."

Eigen Netflix-film
Het grappige is dat Affleck in 2019 nog de hoofdrol had in de Netflix-film Triple Frontier met Oscar Isaac en Pedro Pascal. Zijn nieuwe studio belooft nu de tegenhanger te worden van de "aanval van content" van Netflix waar hij zelf nog van heeft geprofiteerd.

Hieronder bekijk je het volledige interview met Affleck.


NieuwsFilm

meest populair