Netflix-kijkers ergeren zich helemaal dood aan nieuwe film: "Wat dom"

Maar de landschapsbeelden en visuele effecten zijn prachtig!

FilmTotaal 4 december 2022 22:30 in Algemeen
Netflix-kijkers klagen op social media massaal over Troll, een nieuwe Noorse monsterfilm van regisseur Roar Uthaug (Tomb Raider). Zij ergeren zich met name dood aan de personages in de film, die nogal dom zouden zijn.


In Troll ontwaakt een eeuwenoude trol uit de bergen. Het reusachtige wezen koerst vervolgens af richting Oslo en dreigt alles en iedereen op zijn pad te vernietigen.

Wel of geen trol
De grootste bron van irritatie is het feit dat het wel ontzettend lang duurt voordat de personages in de film willen accepteren dat het daadwerkelijk om een trol gaat.

"Het is hilarisch dat iedereen op een gegeven moment letterlijk naar een video van een trol kijkt en dat sommige personages dat idee dan alsnog lacherig wegwuiven", schrijft iemand op social media.

Zeker het personage van Ine Marie Wilmann moet het ontgelden. Zij speelt een paleontoloog die door de regering wordt ingevlogen om de zaak te onderzoeken. Veel kijkers vinden haar totaal niet geloofwaardig.
Alsnog populair
Ondanks deze reacties, is Troll een duidelijke hit. De rampenfilm scoort ontzettend goed op de streamingdienst. Sowieso vallen de mooie landschapsbeelden en de visuele effecten enorm in de smaak.Toch laten ook veel mensen weten de film op een gegeven moment te hebben afgezet omdat ze alle stupiditeit niet meer trokken. Troll lijkt dan ook vooral een gemiste kans. Zonde!NieuwsFilm