Quentin Tarantino wilde Johnny Depp niet in 'Pulp Fiction'

Quentin Tarantino wilde Johnny Depp niet in 'Pulp Fiction'

De regisseur had een duidelijke visie

Pulp Fiction is een ware cultfilm en is tot op heden een van de meest succesvolle films van regisseur Quentin Tarantino. Het blijkt nu dat één van de hoofdrollen bijna naar Johnny Depp leek te gaan, hier ging de regisseur echter fel op in.

Pulp Fiction is een van die films waarbij het plot moeilijk valt samen te vatten zonder meteen de hele verhaallijn te ontleden. Het is een film waarbij verschillende verhaallijnen van verschillende personages elkaar kruisen. Één verhaallijn is die van de overvallers Pumpkin (Tim Roth) en Honey Bunny (Amanda Plummer).

Pumpkin
In de podcast 2 Bears, 1 Cave deelt de Kill Bill-regisseur dat hij een zogenaamde 'wishlist' had qua acteurs die de rollen in Pulp Fiction zouden kunnen vertolken.

Voor de rol van Pumpkin had Tarantino de acteur Tim Roth op nummer één staan, maar op de lijst stond ook niemand minder als Johnny Depp opgeschreven.

Filmstudio
Tarantino heeft altijd een hele duidelijke visie omtrent zijn films, zodoende had hij Roth ook als eerste op zijn lijst gezet. Aangezien hij toch met meerdere namen moest komen, stond Depp ook op de lijst.

De studiobazen bleken een stuk enthousiaster te zijn om de Pirates of The Caribbean-acteur te casten. Johnny Depp was toentertijd al een enorme ster wegens zijn samenwerkingen met regisseur Tim Burton (Edward Scissorhands, Big Fish), toch zag Tarantino dit niet zitten.

"Denken jullie echt dat Johnny Depp, voor die twee scènes waar hij in voort zou komen in de film, zoveel meerwaarde gaat leveren aan de Box Office?", zei Tarantino.

Filmstudio's waren toentertijd erg happig op het toevoegen van grote namen als Johnny Depp in films. Op die manier zouden films winstgevend zijn ook al waren de recensies slecht.

Uiteindelijk bleek Tarantino het bij het juiste eind te hebben, gezien Pulp Fiction tot op de dag van vandaag als zijn grootste meesterwerk wordt gezien.



NieuwsFilm

meest populair