Sharon Stone's carrière werd vanwege deze goede actie vernietigd

Sharon Stone's carrière werd vanwege deze goede actie vernietigd

Ze werd gewaarschuwd, maar wilde toch helpen.

Sharon Stone is natuurlijk een iconische actrice, voornamelijk dankzij pareltjes als Basic Instinct en Casino. Toch laat de 64-jarige actrice nu weten dat ze een nog indrukwekkendere carrière had kunnen hebben, als ze het volgende niet had gedaan.

Op het top van haar kunnen, toen Stone een van de bekendste namen was in Hollywood, hield ze zich niet alleen meer bezig met acteren. Ze nam in 1995 de rol over van AmfAR baas Elizabeth Taylor en werd de nieuwe grote naam van het American Foundation for AIDS Research, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van aids-onderzoek en hiv-preventie.

Goed en slecht
Hoewel Stone hiermee goed wilde doen en mensen wilde gaan helpen, kreeg ze wel te horen dat het haar carrière geen goed zou doen. Zo zegt de actrice nu: "Mijn publicist kwam toen op me af en zei me: "Als je dit doet, vernietig je je acteercarrière". Ik had er geen idee van dat ik met zoveel haat en negativiteit te maken zou krijgen..."

Stone besloot echter door te zetten: "Ik trok het hazmat pak aan en ging kijken wat er onder de microscoop lag. Ik wilde erachter komen wat het nu precies was waar iedereen helemaal gek van werd. 25 jaar lang heb ik meegeholpen een geneesmiddel te vinden voor Aids, en op een gegeven moment dachten we dat we iets hadden gevonden".

Kritiek
Zo vervolgt de met een Golden Globe bekroonde actrice: "We maakten een reclame op televisie voor een medicijn dat wel eens zou kunnen helpen, maar dat maakte mijn carrière kapot. Het werkte namelijk niet zo goed als verwacht. Vervolgens kwam ik 8 jaar lang niet aan de bak. Er werd me gezegd dat als ik nog een keer het woord condoom gebruikte dat dan alle financiering stop gezet zou worden".

Daar bleef het niet bij. Stone gaat verder: "Ik werd vaak bedreigd. Soms kreeg ik zelfs doodsbedreigingen. Ik wilde echter niet opgeven, dus ik ging door. Vandaag de dag leven 37 miljoen mensen met Aids, maar ze kunnen nu normaal functioneren en leven. Ik heb daar een steentje aan kunnen bijdragen".



NieuwsFilm

meest populair