Hoe 'Transformers: Rise of the Beasts' aansluit op de vorige films

Hoe 'Transformers: Rise of the Beasts' aansluit op de vorige films

Paramount Studios drukt de Reboot knop in

In juni brengt Paramount Pictures een nieuw hoofdstuk in de Transformers-franchise uit, Transformers: Rise of the Beasts, gebaseerd op de Beast Wars-cartoon uit de jaren 90. In een nieuwe trailer hebben fans een voorproefje gekregen op wat ze komende zomer te zien krijgen.

Hoewel de reacties op de trailer overwegend positief zijn hebben veel fans wel één belangrijke vraag: Hoe sluit deze film aan op de voorgaande Transformers-films?

Onlangs liet regisseur Steven Caple Jr. (Creed II) in een interview weten dat Rise of the Beasts zal dienen als een soft-reboot van de franchise. De nieuwe film zal losjes volgen op laatste Transformers-film: Bumblebee.

Deze film diende ook als een reboot en negeerde de vijf voorgaande films in de franchise grotendeels. Waar Bumblebee zich in de jaren 80 afspeelde zal Rise of the Beasts zich afspelen in de jaren 90.

Vijf Transformers-films
Michael Bay regisseerde in 2007 nog de eerste Transformers-film. Deze film was goed voor ruim $700 miljoen. De film werd redelijk positief ontvangen door fans. Iets dat niet gezegd kan worden over de vervolgen.

Bay regisseerde nog vier films in de franchise die steeds slechter werden ontvangen en steeds meer moeite hadden om geld in het laatje te brengen. Paramount Studios verloor ruim $100 miljoen aan de laatste film, The Last Knight.

De reacties op de in 2018 verschenen Bumblebee waren een stuk positiever. Fans zullen dan ook blij zijn dat deze nieuwe film de Michael Bay films zal negeren en voortborduurt op de positieve reacties van Bumblebee.

Transformers die in wilde dieren veranderen.
De nieuwe film zal de Maximals introduceren. Deze nieuwe soort Transformers transformeren niet in machines en voertuigen zoals we gewend zijn van de Autobots. Maar zij kunnen zichzelf omvormen tot allerlei verschillende wilde dieren.

Samen met Optimus Prime en Bumblebee zullen de Maximals het opnemen tegen de Terrocons, een nieuwe groep robots die we nog niet eerder hebben gezien.

Anthony Ramos (In the Heights) en Dominique Fishback (Judas and the Black Messiah) spelen de hoofdrollen in de nieuwe film. Verder zijn als stemmen van de Transformers o.a. Peter Cullen, Ron Perlman, Michelle Yeoh, Pete Davidson en Peter Dinklage te horen.

Transformers: Rise of the Beasts is vanaf 8 juni te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder het interview met regisseur Caple Jr. en hoofdrolspeler Ramos.



NieuwsFilm

meest populair