Volgende Stephen King-film wordt niet zo gruwelijk als zou kunnen

Volgende Stephen King-film wordt niet zo gruwelijk als zou kunnen

Wordt 'The Boogeyman' nu minder eng dan mogelijk?

Er wordt alweer een tijdje gewerkt aan een nieuwe verfilming van Stephen King's The Boogeyman. Ondanks het feit dat de film nog geen releasedatum heeft, weten we nu al wel de adviesleeftijd voor de film. Deze zit een lager dan je zou verwachten.

12+
De nieuwe verfilming heeft een PG-13 rating gekregen wegens grof taalgebruik, geweld en drugsgebruik. Veel fans vinden het altijd wat gek als een horrorfilm een 12+ film is in plaats van een 16+ film.

Er wordt nu eenmaal verwacht dat horrorfilms gruwelijke of ranzige scènes hebben. Denk dit jaar bijvoorbeeld aan Terrifier 2 als een populair voordeel hiervan. Stephen King was zelf ook lovend over deze film en de expliciete horror-elementen.



De 12+ rating past in werkelijkheid prima bij het verhaal van The Boogeyman. Het verhaal leunt namelijk meer op atmosferische horror dan geweld en moord, dan is een 16+ rating al minder snel nodig.

In grote lijnen is het verhaal dit het verhaal van The Boogeyman: Het volgt een 16-jarige en haar jongere zus, nog steeds aan het bijkomen van de dood van hun moeder, terwijl ze het doelwit zijn van een bovennatuurlijke boogeyman, nadat hun vader een ontmoeting heeft met een wanhopige patiënt in hun huis.

The Boogeyman komt ergens komend jaar waarschijnlijk uit op Star op Disney+. Ook kun je in 2023 remakes van Children of the Corn en Salem's Lot verwachten.

NieuwsFilm

meest populair