'Black Adam' flopt en draait naar verluidt een verlies van $100 miljoen

'Black Adam' flopt en draait naar verluidt een verlies van $100 miljoen

Dit is flink balen voor Dwayne Johnson.

Black Adam is niet het succes geworden waar Dwayne Johnson en Warner Bros. Discovery ongetwijfeld op hadden gehoopt. De DC-blockbuster noteert officieel rode cijfers.

Warner Bros. Discovery zou zo'n 50 tot 100 miljoen dollar verlies moeten noteren voor Black Adam. Na zeven weken in de bioscopen te hebben gedraaid, heeft de film wereldwijd 387 miljoen dollar opgehaald.

Dat klinkt misschien aardig, maar de film had een productiebudget van 195 miljoen dollar. En daar komen de marketingkosten (à 80 miljoen) nog bij. Black Adam komt honderden miljoenen tekort om winstgevend te kunnen zijn.



Passieproject
Het is zonde voor Johnson dat de resultaten tegenvallen. Black Adam is namelijk een waar passieproject voor hem. De Hollywoodster heeft zich jarenlang ingespannen om de anti-held naar het witte doek te brengen.

Ook heeft hij nog veel andere plannen die hij graag wil realiseren. Zo droomt hij over een film waarin Black Adam het opneemt tegen de Justice League. De kans dat die film er nu nog gaat komen, lijkt klein.

NieuwsFilm

meest populair