Streamingdienst HBO Max krijgt een nieuwe naam èn uiterlijk

Streamingdienst HBO Max krijgt een nieuwe naam èn uiterlijk

De overname krijgt steeds meer vorm

Eerder dit jaar fuseerden Warner Media en Discovery for een recordbedrag van maar liefst $43 miljard dollar. Het was al bekend dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ onder één dak zouden komen, maar nog niet onder welke naam.Tot en met nu.

Vanaf volgend voorjaar zullen de twee platformen zich samenvoegen in de United States. Het lijkt erop dat Nederland pas in 2024 aan de beurt is, al is dit nog niet bevestigt. De gecombineerde streamingdienst telt momenteel een ruime 95 miljoen abonnees.

'Max'
Volgens ingewijden liggen er meerdere opties op tafel omtrent de nieuwe naam, echter lijkt de naam 'Max' de voorkeur te hebben en gaat men binnen het bedrijf er al vanuit dat dit aankomende periode definitief gemaakt zal worden.

De streamingdienst zal een geheel nieuwe lay-out krijgen in de stijl van Disney+, waarbij het mogelijk is om content van verschillende aanbieders te selecteren op de hoofdpagina.

Kritiek
Gezien er veel gemoeid is met de overname worden er op veel plekken kosten bespaart. Zo werd de release van Batgirl in zijn geheel gecanceld, al was de film al in zijn geheel afgerond. Dit leverde vooral onder de fans veel kritiek op.

In een artikel van gisteren schreven wij al over de smeekbedes die gedaan worden naar kersverse DCU-hoofd James Gunn om de film Batgirl te redden. Het artikel kun je hier lezen.



NieuwsFilm

meest populair