Weinig respect voor Pixar-films maakt regisseur Lee Unkrich best wel een beetje kwaad

Weinig respect voor Pixar-films maakt regisseur Lee Unkrich best wel een beetje kwaad

Coco-regisseur Lee Unkrich heeft er genoeg van dat critici zijn films "kinderfilms" noemen.

Regisseur Lee Unkrich werkt al jaren voor Pixar. Zo was hij co-regisseur voor Finding Nemo en Monster's Inc. en mocht hij Toy Story 3 en Coco zelfstandig regisseren. Hoewel hij veel is geprezen voor zijn films krijgt hij ook wel eens kritiek. Maar met één vorm van kritiek is hij nu wel klaar.

Op Twitter ging Unkrich in debat met critici die zijn films "kinderfilms" noemen. Hij zegt dat grote namen in Hollywood hem vertellen geen Pixar-films te kijken omdat ze geen kinderen hebben of omdat ze niet van kinderfilms houden.

Pixar-films zijn voor iedereen
Hij stelt dat Pixar films maakt voor iedereen, en kinderen zijn slechts een deel van het publiek. Er is volgens hem een gebrek aan respect voor animatiefilms in het algemeen en dat is in de 25 jaar die hij in Hollywood werkt nauwelijks veranderd.



Baas van Disney onder vuur
Recentelijk kwam de voormalige baas van Disney, Bob Chapek, nog onder vuur omdat hij gelooft dat volwassenen niet geïnteresseerd zijn in animatiefilms.

De kritiek dat animatiefilms alleen voor kinderen zijn bestaat al zolang als het medium van animatiefilm bestaat. In 1937 werd Disney's eerste film Snow White and the Seven Dwarfs ook al een kinderfilm genoemd. En zelfs na de grote successen van Disney en Oscarnominaties voor Beste Film voor Beauty and the Beast en Toy Story 3 is dit beeld nauwelijks veranderd.

Pixar maakt films met volwassen thema's
Pixar heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om films te maken die dit beeld kunnen veranderen. Wall-E verkende de gevaren van kapitalisme, Up ging over de angst om oud te worden en Coco duidde op het belang om overleden geliefden te eren. Onderwerpen die niet bepaald kinderlijk kunnen worden genoemd.

Laten we hopen dat Disney en Pixar doorgaan met het maken van films voor iedereen en dat er meer waardering en respect komt voor de animatiefilm in het algemeen.

NieuwsFilm

meest populair