De 3 beste oorlogsfilms van 2022 zijn...

De 3 beste oorlogsfilms van 2022 zijn...

Liefhebbers van dit genre moeten deze absoluut gezien hebben.

Oorlogsfilms blijven een populair genre. Ook dit jaar zijn er weer een aantal hele sterke films verschenen die over oorlog gaan of daarmee te maken hebben. FilmTotaal heeft vandaag drie relevante films voor je op een rijtje gezet.

De eerste film in het lijstje is All Quiet on the Western Front. Deze nieuwe verfilming door Netflix van het klassieke boek van Erich Maria Remarque maakte een enorme indruk op het publiek. Dit onder meer vanwege het feit dat de gruwelijkheden van oorlog vol in beeld worden gebracht.

Uniekere titels
Een unieke titel in het rijtje is Munich: The Edge of War. Deze film focust meer op het voorkomen van oorlog dan de actie ervan. Hij gaat namelijk over twee diplomaten die een conflict, dat aan het broeien is in het Europa van jaren dertig, proberen te voorkomen.

Dat geldt ook voor Top Gun: Maverick. In deze blockbuster stoomt Tom Cruise een nieuwe generatie Navi-piloten klaar voor een gevaarlijke missie in het buitenland. De details over dit conflict verrassend vaag worden gehouden.



De 3 beste oorlogsfilms van 2022


All Quiet on the Western Front
Bekijk de afbeeldingRegie: Edward Berger | Cast: Felix Kammerer, Albert Schuch, Aaron Hilmer, e.a.
De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog met zijn vrienden Albert en Muller vrijwillig in het Duitse leger. Ze worden naar het westfront gestuurd, maar hun enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven. Paul moet zijn ideeën over de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.



Top Gun: Maverick
Bekijk de afbeeldingRegie: Joseph Kosinski | Cast: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, e.a.
Maverick is al dertig jaar als piloot in dienst bij de marine en zou ook niet anders willen. Hij ontwijkt alle promoties om te kunnen blijven vliegen. Hoewel hij succesvol is in de lucht, is hij dat niet op de grond. Wanneer hij wordt geconfronteerd met zijn verleden, besluit Maverick dat het hoogtijd is om daar verandering in te brengen. Ondertussen begint hij met zijn collega's aan een van zijn gevaarlijkste missies ooit.



Munich: The Edge of War
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Schwochow | Cast: George MacKay, Jannis Niewöhner, Jeremy Irons, e.a.
Hugh Legat, een Brit, en Paul von Hartmann, een Duitser, leren elkaar kennen tijdens hun studie aan de universiteit van Oxford. In 1938 zijn de twee uit elkaar gegroeide vrienden allebei diplomaat voor vijandelijke regeringen. Ze worden beiden voor een spoedberaad naar München gestuurd. Daar worden ze ongewild aangesteld als spionnen die een geheim van de nazi's moeten onthullen.



NieuwsFilm

meest populair