Jennifer Lawrence over het effect van Katniss Everdeen in 'The Hunger Games' op Hollywood

De actrice is blij dat het is veranderd.

Lise 9 december 2022 07:27 in Algemeen
Volgens Jennifer Lawrence waren er vóór de release van de populaire The Hunger Games-reeks te weinig vrouwelijke actiehelden. Lawrence heeft met haar personage Katniss Everdeen de vrouwelijke hoofdrolspeler in actiefilms op de kaart gezet.

In een gesprek met Viola Davis - momenteel te zien in The Woman King - voor Variety besprak Lawrence het gebrek aan vrouwelijke hoofdrolspelers in actiefilms.

Geen vrouwen in actiefilms
"Ik herinner me dat toen ik Hunger Games deed, niemand ooit een vrouw in de hoofdrol van een actiefilm had gezet omdat het niet zou werken", vertelt Lawrence. Ze merkt op hoe belangrijk het is voor meisjes om dit beeld neer te zetten.

Doorbraak
Lawrence brak door met haar rol als de stoere Katniss Everdeen in The Hunger Games (2012). De actrice werd gecast nadat ze genomineerd werd voor de film Winter's Bone. Het heeft gezorgd voor een raketstart van haar carrière en is nu niet meer weg te denken uit het filmlandschap.

The Hunger Games is een filmreeks gebaseerd op de populaire boeken van Suzanne Collins. De eerste film was meteen een grote hit en de franchise werd verder uitgebreid met nog drie vervolgen. Binnenkort verschijnt er een prequelfilm.NieuwsFilm