'The Whale'-acteur Brendan Fraser veroordeelt vetfobie in de media

'The Whale'-acteur Brendan Fraser veroordeelt vetfobie in de media

We moeten ze steunen.

Brendan Fraser is bezig met een grote comeback. Binnenkort zal hij te zien zijn in de film The Whale van Darren Aronfsky, waarin hij een persoon speelt met behoorlijk wat overgewicht. Hier laat de acteur zich nu over uit.

In The Whale speelt Fraser de leraar Charlie, die bijna 275 kilo weegt. Als gevolg hiervan krijgt hij de nodige gezondheidsproblemen. Wanneer hij weer in contact komt met zijn dochter Ellie wil hij toch proberen zijn leven om te draaien.

Lof
Tijdens de nodige filmpremières kreeg Fraser al meerdere staande ovaties. Nu krijgt de acteur opnieuw complimenten. Tijdens een recent interview laat hij weten dat mensen met overgewicht vaak door de media worden 'afgemaakt'. Dit moet eens stoppen.

Zo zegt hij: "Ik denk dat we veel meer steun kunnen bieden. Ik praat natuurlijk over wat ik zelf weet. Toen ik me voorbereid voor deze rol, nam ik contact op met de Obesity Action Coalition. Dit is een organisatie die mensen met overgewicht helpt".

Problemen
Fraser vervolgt: "Ik kwam erachter dat mensen met overgewicht al heel vaak vanaf kinds af aan serieuze problemen hebben. Iemand heeft ze pijn gedaan, iemand heeft ze gekrenkt, er is vaak een 'trigger'. Woorden kunnen pijn doen en kunnen ook serieuze schade aanbrengen".

"We hopen dan ook dat met onze film een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Dat is in ieder geval wel de bedoeling en het doel". Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, daar komen we in februari achter, wanneer de film zal draaien in de Nederlandse bioscopen. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair