James Cameron beantwoordt vraag of bioscopen zullen verdwijnen

James Cameron beantwoordt vraag of bioscopen zullen verdwijnen

De wereldberoemde regisseur heeft een duidelijke mening.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over James Cameron. Tijdens een recent interview liet de regisseur zich dubieus uit over testosteron. Dat artikel is hier te lezen. Nu laat de filmmaker zich weer uit over een ander onderwerp.

Menig filmfanaat vreest dat de bioscoopervaring zoals wij die kennen richting 'het einde' gaat. Niet alleen zorgde de pandemie ervoor dat cinema's maandenlang gesloten werden, streaminggiganten zoals o.a. Netflix, Amazon Prime en Disney+ worden alsmaar populairder. Hierdoor nemen de nodige filmtalenten aan dat bioscopen het behoorlijk lastig gaan krijgen. Cameron denkt hier echter anders over.

Avatar
Na vele jaren gewacht te hebben brengt Cameron dan eindelijk zijn Avatar: The Way of Water uit. De blockbuster beleefde nu zijn wereldpremière in Londen, een evenement dat de regisseur natuurlijk zelf ook bijwoonde. Hier liet hij zich uit over de bioscoop-ervaring en wat hij ervan denkt.

Zo zegt Cameron: "Ik weet niet precies hoe jullie je voelen, maar voor mij is dit wel heel speciaal. De film is eindelijk af. De productie duurde maar liefst 5 jaar. Toen volgden 5 jaar die het ons behoorlijk lastig hebben gemaakt".

De pandemie
Cameron vervolgt: "De pandemie gooide natuurlijk roet in het eten en alles werd stilgelegd. Ik vreesde het ergste. Ik dacht dat deze vorm van kunst, waar ik al vier decennia lang met veel liefde aan werk, verloren was. Toen we weer begonnen was ik nog steeds sceptisch. Ik wist niet of mijn film in de bioscopen uit zou komen. Maar hier staan we dan".

"Bioscopen worden alsmaar voller en filmfanaten hebben al laten weten dat ze terug zullen keren naar de cinema's. We willen samen in een grote donkere zaal zitten, om zo samen te kunnen dromen, met open ogen. Dit is niet een avond die draait om de nieuwe Avatar film. Dit is een avond die draait om de bioscoop. We vieren dat deze kunstvorm, waarvan we allemaal zoveel houden, terug is. Het leeft nog en het is nog steeds zo fantastisch als ooit tevoren".

NieuwsFilm

meest populair