Jennifer Lawrence moest vele kilo's afvallen voor 'The Hunger Games'

Jennifer Lawrence moest vele kilo's afvallen voor 'The Hunger Games'

Dat is niet niks voor een beginnende actrice.

Jennifer Lawrence staat voor velen het meest bekend als de heldhaftige Katniss in The Hunger Games. Bij het vertolken van deze rol kwam veel kijken. Zo werd de Amerikaanse actrice sterk onder druk gezet om af te vallen voordat ze dit personage kon spelen.

Lawrence was tijdens het filmen van het eerste deel nog maar twintig jaar. Toch werd het erg belangrijk gevonden dat zij op een dieet zou gaan om kilo's te verliezen. Hier had zij achteraf erg veel moeite mee.

Gewicht
In een gesprek met collega-actrice Viola Davis (Suicide Squad) voor Variety's Actors on Actors rubriek geeft zij het volgende aan: "Ik was jong en in de groei dus wist ik niet of ik in staat zou zijn een dieet vol te houden. Ik wil niet dat alle meisjes die zich als Katniss verkleden het gevoel hebben dat ze dit niet kunnen doen omdat ze niet aan een bepaald gewicht voldoen."

Het is goed dat Lawrence dit aansnijdt. Het lijkt alsof het voor jonge generatie überhaupt lastig is om een positief zelfbeeld te ontwikkelen, met alle 'perfecte' plaatjes die overal op sociale media rondgaan.

Trots
Het volledige gesprek met Davis is in het filmpje hieronder te bekijken. Lawrence vertelt hierin onder andere ook hoe trots ze uiteindelijk is geworden op het personage dat ze in The Hunger Games heeft neergezet.



NieuwsFilm

meest populair