James Cameron: 'Avatar 4' wordt echt compleet gestoord

James Cameron: 'Avatar 4' wordt echt compleet gestoord

De regisseur onthult de feedback die hij van de producenten kreeg op zijn scripts voor de aankomende delen.

Vanaf volgende week neemt James Cameron ons voor de tweede keer mee naar de wonderlijke wereld van Pandora in Avatar: The Way of Water. Hoewel deze film volgens de eerste reacties behoorlijk spectaculair is, gaat de franchise volgens de regisseur pas helemaal los in Avatar 4.

In een interview met Collider vertelt Hollywoodlegende Cameron hoe hij het maken van de blockbusters aanpakt. De Titanic-regisseur werkte gelijktijdig aan de opnames van Avatar 2 tot en met 4.

Om de sterren in zijn films, waaronder Sam Worthington en Zoe Saldaña, te helpen hun personages goed te kunnen verkennen, vond Cameron het belangrijk om aan de voorkant alle scripts gereed te hebben.

De filmmaker omschrijft het overkoepelende verhaal als een 'kurk'. "Tegen de tijd dat we bij deel vier en vijf aankomen - mochten we dat geluk hebben; dat hangt compleet van de markt af - moeten we zeer succesvol zijn", zegt hij.

Feedback
Het hebben van een goed verhaal naast de verbluffende beelden is dan ook zeer belangrijk om het publiek geïnteresseerd te houden. Cameron heeft daar alle vertrouwen in, gezien de feedback die hij kreeg van de producenten op zijn scripts.

"Ik kan vanzelfsprekend geen details verklappen over de aankomende delen, maar laat ik zeggen dat ik voor de tweede film drie pagina's aan feedback op het script terugkreeg van de studio. Bij de derde film was dat nog maar een pagina", vertelt hij.

Hoe zit het dan met de vierde film? "Over de vierde had men alleen het volgende te zeggen: "Holy f---". Dat was letterlijk alle feedback die ik kreeg", onthult hij. "Die film wordt echt compleet gestoord, maar wel op een goede manier natuurlijk".

Dat is dus veelbelovend!



The Way of Water draait vanaf 14 december in de bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair