Davy Jones-acteur Bill Nighy over zijn lachwekkende kostuum in 'Pirates of the Carribean'

Davy Jones-acteur Bill Nighy over zijn lachwekkende kostuum in 'Pirates of the Carribean'

Davy Jones-acteur Bill Nighy beschrijft hoe uitdagend het was om de CGI-look van zijn personage Davy Jones te creëren

Het was nogal een klusje om het personage Davy Jones, omgeven door een bulk aan CGI, op het grote doek te krijgen voor de Pirates of the Caribbean-films. Bill Nighy, de acteur die Davy Jones speelde in Dead Man's Chest en de films uit de reeks die daarop volgden, beschrijft het uitdagende werk achter zijn personage.

De avonturenfilm Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest uit 2006 was het tweede deel uit de Pirates of the Caribbean-reeks met Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley. De keuze werd gemaakt om villain Davy Jones eruit te laten zien als een schubachtig zeewezen met octopus-tentakels, vanwege zijn langdurige omzwervingen op en zelfs in de zee.

Computerpyjama
Dat vereiste wel veel CGI-werk, en om dat succesvol te kunnen doen werd acteur Bill Nighy in een speciaal pakje gehesen. Hij besefte niet dat hij niet een kostuum zoals de rest zou hebben.

"Toen ik de kostuumafdeling vroeg of mijn kostuum er bijna aan kwam, zeiden ze: 'Heeft niemand je dat verteld?' Het bleek dat ik een computerpyjama met witte stippen aan moest, en een mutsje en sneakers met bobbels erop", vertelt Nighy in een interview.


Volgens Nighy werd hij flink geplaagd door cast en crew om het dragen van zijn speciale pyjama, of liepen ze met een boog om hem heen bij het zien van zijn belachelijke outfit. Hij dacht erover om met het project te stoppen, maar koos ervoor om door te gaan met filmen.

Het harde werk betaalde zich uit: Bill Nighy werd geprezen om zijn acteerprestatie als de schurkachtige Davy Jones.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair