Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
op tv

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Captain Jack is back.

Misschien niet zo fris en origineel meer als de eerste film, maar nog altijd erg leuk om naar te kijken.
play

6,7 details

  • 151 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
151 Min Verenigde Staten

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Regie
Gore Verbinski
Cast
Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Bill Nighy, Stellan Skarsgård, Naomie Harris, Jonathan Pryce, Kevin McNally, Tom Hollander, Martin Klebba, Jack Davenport, Mackenzie Crook, Lee Arenberg, David Schofield, David Bailie.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 1.065.659.812
Release
07.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp (Jack Sparrow), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann), Jack Davenport (Norrington), Bill Nighy (Davy Jones), Stellan Skarsgård (Bootstrap Bill) e.a. | Speelduur: 150 minuten

Ooit vormden piraten een geliefd onderwerp voor films, waarmee aardig wat geld kon worden verdiend. Vooral in de jaren ’40 en ’50 keken mensen graag naar piraten op het witte doek, maar toen de kwaliteit van de films en de interesse van het publiek afnamen, raakte het genre in onbruik. In de jaren ’80 en ’90 werden nog pogingen gedaan om het genre nieuw leven in te blazen (denk aan Roman Polanski’s Pirates en megaflop Cutthroat Island) maar die faalden alle jammerlijk. Nieuw millennium, nieuwe kansen, moeten regisseur Gore Verbinski en producent Jerry Bruckheimer gedacht hebben, toen zij in 2003 besloten Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl te maken. De verwachtingen voor deze op een Disneyland-attractie gebaseerde film waren niet hoog gespannen, maar toch werd hij een groot succes. Natuurlijk volgt daar in Hollywood dan een vervolg op. Gelukkig hebben de makers veel aandacht aan een goed script besteed. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest is bijna net zo leuk als de eerste film.

Een groot deel van het succes van het eerste deel was toe te schrijven aan Johnny Depp, die met zijn personage Jack Sparrow het eerste echte filmicoon van deze eeuw creëerde. Hij trok er volle zalen mee, werd voor een aantal grote filmprijzen genomineerd en won er zelfs een paar. Het is daarom niet zo gek dat de marketingslogan van de tweede film “Captain Jack is back” luidt en dat de aandacht in de trailers vooral naar hem uitgaat. Hoewel de aandacht ditmaal iets gelijker over de verschillende personages is verdeeld, is Jack Sparrow nog steeds hét stralende middelpunt. Ook in dit deel wordt hij weer op komische wijze geïntroduceerd en opnieuw gooit Johnny Depp van meet af aan de remmen los.

videotrailers & clips

alle artikelen (33)

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Nieuwsberichten