Ondenkbaar: Davy Jones uit 'Pirates of the Caribbean' werd bijna door heel iemand anders gespeeld

Ondenkbaar: Davy Jones uit 'Pirates of the Caribbean' werd bijna door heel iemand anders gespeeld

De iconische vijand werd bijna door iemand anders tot leven gebracht.

Van alle vijanden in de Pirates of the Caribbean-reeks, is Davy Jones veruit de populairste onder de fans. Dit komt natuurlijk wegens zijn merkwaardige uiterlijk, zijn achtergrondverhaal en natuurlijk het acteerwerk van Bill Nighy. Het is dan ook lastig voor te stellen dat Nighy niet de eerste keuze was om de rol te vertolken.

Onlangs schreven we al over het bijzondere feit dat de rol van Jack Sparrow oorspronkelijk voor Hugh Jackman bedoeld was, en niet voor Johnny Depp. Daar houdt het niet bij op. De Pirates of the Caribbean-reeks had er heel anders uit kunnen zien als veel van de oorspronkelijke eerste keuzes ook daadwerkelijk de rol hadden gespeeld.

Davy Jones
Davy Jones maakte zijn debuut in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en is gebaseerd op het gelijknamige personage uit een zeemanslegende.

Hij is de kapitein van de Flying Dutchman (gebaseerd op het legendarische spookschip de Vliegende Hollander), wiens bemanning bestaat uit piraten die 100 jaar slavernij hebben ingeruild voor onsterfelijkheid.

Richard E. Grant
Flink wat acteurs waren in de running om de rol van Davy Jones te vertolken. Denk aan Iain Glen, Christopher Walken en Ian McShane. De eerste keuze was naar verluid niemand minder dan topacteur Richard E. Grant.


Grant is een gerenommeerd acteur die in talloze films en series heeft gespeeld. Voor zijn rol in de film Can You Ever Forgive Me? ontving hij zelfs een Oscar-nominatie voor beste acteur in een bijrol.

Niets te klagen
Grant werd dan niet gecast in de Pirates of the Caribbean-reeks, maar onlangs verscheen hij in twee andere grote franchises van Disney: Star Wars en Marvel. Hij speelde namelijk General Pryde in Star Wars: The Rise of Skywalker en een fan-favoriete variant van Loki in de gelijknamige Disney+-serie.


Hierboven bekijk je een geliefde scène van Grant in het eerste seizoen van Loki. Het tweede seizoen is nu ook te streamen op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair