Deze 3D-films vindt James Cameron wél goed, de rest is bagger

Deze 3D-films vindt James Cameron wél goed, de rest is bagger

Maar drie films zijn echt de moeite waard.

Zowat elke filmfanaat heeft het nu over Avatar: The Way of Water. Het vervolg komt eind deze maand, na jarenlang gewacht te hebben, eindelijk uit. Ook het vervolg zal, net zoals het origineel, ook weer in 3D te zien zijn. Hier laat regisseur James Cameron zich nu over uit.

Toen Avatar in 2009 uitkwam, werd de film voornamelijk geprezen om de ongelooflijke visuele effecten. Eerlijk is eerlijk, deze zien er ook prachtig uit. Niet zo heel gek dus, dat Cameron maar liefst 3 Oscars mee naar huis mocht nemen (Best Art Direction, Best Cinematography en Best Visual Effects).

3D
Voornamelijk de 3D ziet er geweldig uit, waardoor deze technologie een enorme boost kreeg. De nodige regisseurs en studios wilden het Avatar-succes nabootsen, maar volgens Cameron slaagden hier in al die jaren tijd maar 3 films in.

Hier laat hij zich nu over uit: "Er zijn maar weinig 3D films die echt de moeite waard zijn. Mij top 3 is Ang Lee's 'Life of Pi', Martin Scorsese's 'Hugo' en Ridley Scott's 'Prometheus'. Deze filmmakers kunnen 3D aan en dit laten ze ook zien. Dit zijn echte 3D films!"

Minder
De rest vindt Cameron niet veel. Zo vervolgt hij: "De andere films stellen niks voor. Deze zijn gewoon geconverteerd naar 3D en dat valt er duidelijk aan te zien. Deze regisseurs geven niet om hun films en de 3D kwaliteit, of misschien interesseert het de studios niet zo veel. Er zijn helaas maar weinig goede 3D-films, en dat doet wel pijn..."

Cameron promoot wel vaker zijn eigen films door uit te halen naar ander werk (zie zijn recente bericht over Marvel) maar de iconische regisseur heeft nu eigenlijk wel gelijk. Sinds Avatar zijn er maar bijzonder weinig goede 3D films geweest. Meestal worden deze niet eens opgenomen met speciale 3D camera's, maar simpelweg snel geconverteerd, om zo meer te kunnen verdienen.

Bekijk de laatste Avatar: The Way of Water trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair