Daniel Craig pakt hoofdrol in 'Queer' van 'Call Me By Your Name'-regisseur

Daniel Craig pakt hoofdrol in 'Queer' van 'Call Me By Your Name'-regisseur

Craig gaat voor het eerst samenwerken met regisseur Luca Guadagnino

Daniel Craig blijft niet stilzitten. Binnenkort keert hij terug als detective Benoit Blanc in Glass Onion: A Knives Out Mystery en een derde film in deze reeks staat ook al vast bij Netflix. Nu heeft hij weer een hoofdrol te pakken in de nieuwe film van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name, Bones and All), waarin hij weer een heel ander personage gaat spelen dan we van hem gewend zijn.

Verhaal
De film is gebaseerd op William S. Burrough's novelle uit de jaren 80. Craig gaat hoogstwaarschijnlijk het verlegen en onzekere hoofdpersonage William Lee spelen.

De novelle volgt Lee's leven in Mexico-Stad waar hij bevriend raakt met een voormalige, Amerikaanse marinier genaamd Allerton. Lee heeft echter ook op romantisch vlak gevoelens voor Allerton en we gaan dus zien hoe deze relatie zich verder ontwikkelt.

Wie Allerton gaat spelen in de film is nog niet bekend, maar Guadagnino heeft volgens Collider een acteur uit de Netflix-serie Outer Banks op het oog.

Huidige projecten
Guadagnino heeft afgelopen maand nog zijn nieuwe film Bones and All met Timothée Chalamet uitgebracht, maar is nu dus al bezig met Queer en een film over Aubrey Hepburn met Rooney Mara in de hoofdrol.

Een releasedatum voor Queer is nog niet bekend. Craig's eerstvolgende film Glass Onion: A Knives Out Mystery is vanaf 23 december te zien op Netflix. Bekijk daarvoor hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair