Regisseur Patty Jenkins reageert voor het eerst op cancelen 'Wonder Woman 3'

De filmmaker wil graag een aantal valse berichten rechtzetten.


Vorige week werd bekend dat Warner Bros. Discovery geen derde film over Gal Gadots Wonder Woman zal maken. Regisseur Patty Jenkins heeft nu voor het eerst zelf gereageerd op het cancelen van Wonder Woman 3.

Het DC-universum gaat flink op de schop. De leiding over de bekende superheldenwereld ligt sinds kort in handen van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn en producent Peter Safran en zij zullen ingrijpende maatregelen nemen om de franchise terug op de rails te krijgen.

Het gevolg is dat sommige projecten zullen worden geschrapt. The Hollywood Reporter meldde woensdag dat Wonder Woman 3 een van de slachtoffers is.

Een dag later berichtte The Wrap echter dat regisseur Patty Jenkins zelf zou zijn opgestapt vanwege een conflict met de studio over haar plannen voor de film.

Statement
Jenkins heeft nu voor het eerst gereageerd op het cancelen van Wonder Woman 3 in een statement.

"Ik ben niet iemand die graag in het openbaar over carrièrezaken praat, maar gezien alle onjuiste berichten die op dit moment rondgaan, vind ik het belangrijk om nu de feiten te delen", begint ze.

De filmmaker drukt de geruchten dat zij zelf zou zijn opgestapt direct de kop in. "Dat is gewoon niet waar. Ik ben nooit opgestapt bij het project en was bereid om alles te doen wat er van me gevraagd werd", schrijft ze.Koerswijziging
Volgens Jenkins heeft de nieuwe leiding van DC de stekker uit het project getrokken. "Mij is kenbaar gemaakt dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om de film verder te ontwikkelen", vertelt de regisseur.

Dat heeft dus te maken met de koerswijziging die momenteel achter de schermen door Gunn en Safran wordt voorbereid. Zij werken aan een plan voor de komende tien jaar.

"Er gaan een hoop veranderingen plaatsvinden en ik respecteer het feit dat er lastige keuzes moeten worden gemaakt", aldus Jenkins.Dankbaar
Jenkins laat weten het belangrijk te vinden om te reageren, omdat ze graag positief wil terug kunnen blijven blikken op de Wonder Woman-films die ze heeft gemaakt.

"Ik wil niet dat dit schitterende avontuur eindigt met een negatieve noot. Ik vond het een enorme eer de persoon te zijn die deze films heeft mogen maken", schrijft ze. "Wonder Woman is een geweldig personage"NieuwsFilm

meest populair