Christopher Nolan: "Dit zijn in mijn ogen de twee allerbeste acteurs"

Christopher Nolan: "Dit zijn in mijn ogen de twee allerbeste acteurs"

De regisseur heeft twee favorieten en beide mannen zitten in 'Oppenheimer'.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Oppenheimer. Zo kwam er een nieuwe poster voorbij, waarop hoofdrolspeler Cillian Murphy staat. Deze is hier te zien. Nu laat regisseur Christopher Nolan zich uit over de acteur.

De geliefde filmmaker heeft al heel wat pareltjes gemaakt met bekende acteurs. Denk bijvoorbeeld maar aan Inception met Leonardo DiCaprio, Interstellar met Matthew McConaughey of The Dark Knight-trilogie met Christian Bale.

Toppers
Zowat elke grote naam in Hollywood wil dan ook maar wat graag samenwerken met Nolan. Ondanks het feit dat de regisseur de acteurs dus voor het uitkiezen heeft, heeft hij wel enkele favorieten. Nu laat Nolan weten wie hij de beste acteur vindt.

Het gaat hier trouwens niet om een, maar twee acteurs, die dus de gouden plak zullen moeten delen. Wel goed nieuws voor de filmfanaten: beide acteurs zitten in de blockbuster Oppenheimer. Nolan laat zich er nu over uit.

Twee
De absolute G.O.A.T.(s) in de ogen van Nolan zijn Cillian Murphy en Robert Downey Jr. De regisseur zegt het volgende over de twee mannen: "Ik wist al meteen dat Cillian een topper was, vanaf het eerste moment toen ik hem net tegen het lijf liep, bijna 20 jaar geleden. Hij is niet alleen een van de beste acteurs vandaag de dag, maar allertijden".

Nolan en Murphy hebben al vele malen samengewerkt, maar nog nooit speelde de acteur een hoofdrol in een van Nolans films. Tot nu dan, want in Oppenheimer is hij het belangrijkste personage. Nolan weet dat Murphy dit makkelijk aankan: "Het is geweldig om met Cillian te werken. Het is een lastige rol om neer te zetten, maar Cillian kan dit als geen ander".

Downey Jr.
Ook voor Downey Jr. heeft Nolan alleen maar lof. Zo vervolgt de filmmaker: "Robert is een echte 'movie star', maar ook een van de beste acteurs in de geschiedenis. Hem te werk zien gaan is ongelofelijk. Je kijkt niet naar Robert, maar naar iemand anders. Hij transformeert zich volledig in zijn personage. Dat laat zien wat voor een toptalent hij is!"

Bekijk hieronder nogmaals de teaser van Oppenheimer.



NieuwsFilm

meest populair