Regisseur Damien Chazelle moest vechten om zijn nieuwe film 'Babylon' in de bioscoop te krijgen

Regisseur Damien Chazelle moest vechten om zijn nieuwe film 'Babylon' in de bioscoop te krijgen

Chazelle neemt het op tegen een industrie die wordt gedomineerd door streaming-films

Regisseur Damien Chazelle (La La Land, Whiplash) heeft het in een interview met Deadline over hoe moeilijk het tegenwoordig is om een film in de bioscoop te krijgen. Chazelle had moeite om Paramount Studios te overtuigen om zijn nieuwe film Babylon te financieren.

Chazelle en producent Matthew Plouffe noemen het een "gevecht" om filmstudio's te overtuigen om een film op het grote doek te krijgen, en niet direct op een streamingdienst. Plouffe: "filmmakers moeten kunstwerken maken die een publiek kan overtuigen de trip naar een bioscoop te maken, hoe kan ik de kijker inspireren? Die vraag inspireerde me toen we deze film maakten."

De industrie wordt gedomineerd door streaming-films
Chazelle is het er mee eens dat het moeilijk is om het publiek naar de bioscoop te krijgen. "De hele industrie wordt op dit moment gedomineerd door Streaming-films, en we moeten vechten om mensen in een bioscoopzaal te krijgen, ik ben optimistisch, maar er is veel werk aan de winkel" zegt de La La Land-regisseur.



Babylon gaat over de verdorvenheid van Hollywood
Babylon is een film die gaat over de decadentie en verdorvenheid van Hollywood in de jaren 20. De filmmakers wilden laten zien hoe het er echt aan toe ging in die tijd. Chazelle: "We wilden de briljante maar ook totaal losgeslagen artiesten laten zien die de filmindustrie opgestart hebben. De film laat ook de chaos op filmsets zien in de tijd van de eerste films met geluid".

"Het is bijna een rampenfilm, met een hele donkere onderlaag. In deze tijd waren veel artiesten en acteurs zeer ongelukkig, met een golf aan zelfdodingen tot gevolg", aldus Chazelle.

Babylon heeft een cast met veel grote sterren waaronder: Margot Robbie, Brad Pitt, Jean Smart en Olivia Wilde. De film is vanaf 19 januari in de Nederlands bioscopen te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair