Nieuw op Prime Video: De lovend ontvangen horrorfilm 'Nanny'

Nieuw op Prime Video: De lovend ontvangen horrorfilm 'Nanny'

Anna Diop uit de DC-serie 'Titans' schittert in de debuutfilm van de talentvolle regisseur Nikyatu Jusu.

Prime Video heeft een nieuwe film toegevoegd aan zijn catalogus: Nanny. In deze zinderende horrorfilm van regisseur Nikyatu Jusu (Suicide by Sunlight) speelt Anna Diop (Titans) een oppas die wordt geplaagd door duistere entiteiten.

Op het Sundance Film Festival won Nanny eerder dit jaar de Grand Jury Prize. Daarmee is hij de eerste horrorfilm die de prijs ooit heeft gewonnen. Ook is Jusu de tweede zwarte vrouwelijke filmmaker die de prestigieuze prijs mee naar huis mocht nemen.

Lovende reacties
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, scoort de film 89 procent met een gemiddelde beoordeling met een 6.9. Vooral het acteerwerk van Diop wordt geprezen.

Ook krijgt Jusu veel lof voor het feit dat zij zo'n sterk debuut heeft afgeleverd (Nanny is haar eerste speelfilm; eerder regisseerde ze wel diverse kortfilms). Nanny is dan ook absoluut een aanrader.

Nanny (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nikyatu Jusu | Cast: Anna Diop, Michelle Monaghan, Sinqua Walls, e.a.
Aisha, een immigrant uit Senegal zonder papieren, werkt als kindermeisje voor een welgesteld gezin uit Manhattan. Terwijl ze hoopt haar zoontje, die ze achter heeft moeten laten, over te kunnen brengen, worstelt ze met zowel aardse als bovennatuurlijke krachten die een bedreiging vormen voor haar Amerikaanse droom. Aisha ziet haar harde werk in gevaar komen en vecht terug.



Interesse in Nanny? Je kunt deze film eventueel hier direct bekijken.



Bekijk de afbeeldingMEER STREAMING
De 3 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd


NieuwsFilm

meest populair