James Cameron is discussie over plotgat 'Titanic' helemaal zat en komt met onderzoek

James Cameron is discussie over plotgat 'Titanic' helemaal zat en komt met onderzoek

De regisseur is duidelijk over het lot van Leonardo DiCaprio's Jack.

Het blijft een levendige discussie onder fans van James Camerons Titanic: paste Jack (Leonardo DiCaprio) nou wel of niet naast Rose (Kate Winslet) op dat stuk drijfhout aan het einde van de film? De regisseur deze discussie zo zat dat hij nu zelf een onderzoek heeft laten uitvoeren.

Na de ramp, beleefde Jack en Rose hun laatste momenten samen in het ijskoude water. Zij drijvend op een deur, hij in het water. De twee, die elkaar op het 'onzinkbare' schip hadden leren kennen, namen gedwongen afscheid.

Alhoewel 'gedwongen'... daar is dus niet iedereen het over eens. Veel fans menen dat Jack makkelijk naast Rose had gepast op de deur waarop zij dreef. Zij vinden zijn dood (Jack verdrinkt uiteindelijk) dan ook totaal overbodig.



Wetenschappelijk onderbouwd
Onzin, meent Cameron. "Ik heb een wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren om eindelijk eens een dolk door het hart van deze discussie te kunnen steken", vertelt hij. "Een expert heeft een forensische analyse gedaan door het vlot uit de film na te maken".

Volgens Cameron heeft hij daardoor nu het definitieve bewijs dat Jack niet te redden was. "We hebben dat op beeld vast laten leggen en komen in februari met een speciale uitzending hierover", kondigt hij aan.

Tegenstrijdig resultaat
Het programma Mythbusters waagde zich eerder aan het onderzoek en kwam tot de tegenovergestelde conclusie: Jack en Rose hadden wél samen op het vlot gepast en de ramp kunnen overleven.



Eerder zei Cameron dat Jack gewoon dood moest 'omdat dat in het script stond'. Het is immers de grote emotionele climax van de rampenfilm. Het einde van een onmogelijke liefde tussen prachtige jonge mensen uit totaal verschillende welstandsklassen...

NieuwsFilm

meest populair