'Huidige versie 'Avatar 3' duurt 9 uur'

'Huidige versie 'Avatar 3' duurt 9 uur'

James Cameron werkt hard door aan het derde deel van zijn enorm succesvolle franchise.

Avatar: The Way of Water is dan pas net in de bioscopen verschenen, maar James Cameron werkt nu al stevig door aan Avatar 3. De regisseur zou onlangs een eerste gemonteerde versie van de film hebben aangeleverd bij 20th Century Studios... met een enorme speelduur.

"Iemand heeft me benaderd en verteld dat Cameron een eerste versie van de film bij de studio heeft aangeleverd. Deze versie duurt maar liefst - en dit is geen grap - negen uur", vertelt filmjournalist Jeff Sneider in de podcast The Hot Mic.

Volgens de journalist wil de regisseur dat deze versie volledig wordt voorzien van visuele effecten. "Pas als alle effecten af zijn, wil hij beginnen aan de eindmontage van de film".

Ongeloofwaardig
Hoewel de Avatar-franchise een monstersucces is, lijkt het onrealistisch dat een studio akkoord gaat met het betalen voor negen uur aan hoogwaardige visuele effecten. Deze kosten immers enorm veel geld.

De studio zal waarschijnlijk willen, zoals het normaal gaat, dat Cameron de film eerst terugbrengt naar een meer behapbare speelduur - zeg vier uur - voordat het werk aan het visuele spektakel kan beginnen.



NieuwsFilm

meest populair