In 'The Lord of the Rings' negeerde Peter Jackson dit belangrijke onderdeel

In 'The Lord of the Rings' negeerde Peter Jackson dit belangrijke onderdeel

Dat had de regisseur niet mogen vergeten

Peter Jackson wordt geprezen om zijn Lord of the Rings-films en dat is niet zomaar. De regisseur is over het algemeen heel trouw gebleven aan de boeken van Tolkien, maar heeft tóch dít belangrijke deel geskipt in de films.

Dat Peter Jackson de populaire boekenreeks Lord of the Rings goed en precies heeft verfilmd, weten fans al een hele tijd.

Geknipt
Toch klagen fans over een heel belangrijk onderdeel in de boeken dat Peter Jackson heeft overgeslagen in de films. Ja, niet álles heeft de film gehaald, maar dit had de regisseur niet over mogen slaan.

Merry en Pippin
De reden waarom personages Merry en Pippin meedoen aan de zoektocht om de Ring te vernietigen, wordt namelijk niet benoemd in de film. Ze werden vrijwel per ongeluk meegesleurd met de rest.

In het boek verliep dat net iets anders. Merry en Pippin waren twee oude vrienden van Frodo Baggins. Ook zagen de twee een hele belangrijke verandering in Frodo. Zo zagen Merry en Pippin hoe bang Frodo was voor het gevaar en hoe hij plannen had om De Gouw te verlaten.

Omdat de twee best veel om Frodo geven (en het heel belangrijk is voor een Hobbit om in De Gouw te blijven), hebben ze hem geconfronteerd. Ze wilden mee met de bizarre reis om hem te vergezellen. Dat had Peter Jackson volgens fans niet mogen vergeten.



NieuwsFilm

meest populair