Kan de 'Scream'-franchise overleven zonder 'final girl' Neve Campbell?

Kan de 'Scream'-franchise overleven zonder 'final girl' Neve Campbell?

Goodbye Sidney, 'Scream VI' wordt de eerste film in de franchise zonder het iconische personage van Neve Campbell.

Wie denkt aan de Scream-films denkt waarschijnlijk op de eerste plaats aan Ghostface, de stalkende moordenaar die het gemunt heeft op de tieners van het Californische stadje Woodsboro. Ghostface heeft het al 25 jaar en 5 films lang aan de stok met Sidney Prescott (Neve Campbell). Maar in Scream VI, die in maart verschijnt, zal Campbell voor het eerst niet te zien zijn.

In de nieuwe trailer voor Scream VI zien we dat de actie zich verplaatst naar New York, waar Ghostface het gemunt heeft op terugkerende personages Sam (Melissa Barrera) en Tara (Jenna Ortega).

Ruzie over salaris
Net zoals Michael Myers onlosmakelijk verbonden is aan Laurie Strode in Halloween, is Ghostface verbonden aan Sidney Prescott. Maar actrice Neve Campbell kreeg ruzie met de producenten van de Scream-films over haar salaris en besloot niet terug te keren voor het zesde deel.

Maar volgens Jenna Ortega (Wednesday) zit er zoveel actie en bloed in de film dat fans de afwezigheid van Campbell niet eens zullen merken. Maar gaat een Scream-film zonder het bekendste personage wel een succes worden?

Sidney verdient een Happy Ending
Scream 5 legde de grondslag voor een Happy Ending voor Sidney Prescott. Voor de vijfde keer wist ze de moordenaar te stoppen en we zagen haar een rustig leven leiden met een man en kind. Er is geen noodzaak om het personage steeds terug te brengen aangezien er elke keer iemand anders achter het masker van Ghostface zit.

Terugkerende personages
Scream VI zal dan ook een andere richting uitgaan zonder de klassieke personages en op een nieuwe locatie. Verschillende personages uit Scream 5 zullen wel terugkeren en ook het populaire personage Kirby (Hayden Pannetiere) uit Scream 4 maakt haar comeback.

Scream VI is vanaf 9 maart te zien in de bioscoop. Check hieronder de eerste trailer!



NieuwsFilm

meest populair