'RRR'-regisseur is serieus bezig met een vervolg op de Tollywood-hit

De meest succesvolle film uit India ooit krijgt een vervolg

RRR (Rise, Roar, Revolt) is één van de meest opzienbarende films van het afgelopen jaar. De film heeft gigantische actie-scènes, een gevecht met een tijger, een dance-battle en meerdere musical-nummers. Regisseur S.S. Rajamouli laat weten druk bezig te zijn met een vervolg.

Films uit India krijgen normaal niet veel aandacht in het buitenland, maar RRR is een uitzondering. Deze Tollywood-film(films in de Telugu-taal) werd zowel in India als daarbuiten een groot succes. Fans waren onder de indruk van de over-the-top actiescènes en de catchy dansnummers. De film kwam afgelopen zomer uit op Netflix waar hij in veel landen wekenlang in de top 10 stond.

Het succes bracht ons op een idee voor een vervolg
Rajamouli bevestigde vorige maand dat hij bezig is met een vervolg. In een interview met Variety zei de regisseur in eerste instantie niet van plan te zijn geweest om een vervolg te maken, maar het succes van de film overtuigde hem om toch aan een tweede deel te gaan werken.

Rajamouli: "Tijdens het maken van de film hadden we geen plannen voor een vervolg, we hadden niet het gevoel dat we een goed verhaal hadden om nog een film te maken. Maar na het gigantische internationale succes kwam mijn neef met een idee voor een vervolg dat te goed was om te laten liggen".

"Mijn neef, M. M Keeravi, is nu bezig zijn idee uit te werken in een script. Zodra het script klaar is gaan we kijken hoe en wanneer we de film gaan maken".

De succesvolste film uit India ooit
De eerste RRR is de duurste film ooit gemaakt in India en kostte $70 miljoen. Het duurde maar liefst 320 dagen om de film op te nemen. De film werd de succesvolste Indiase film ooit in het buitenland en bracht $175 miljoen op. Het succes duurt voort nu de film een serieuze kandidaat is voor meerdere Oscar-nominaties.

RRR mengt geschiedenis met fictie en vertelt het verhaal over twee verzetsstrijders die het opnemen tegen de Britse overheersing. Verwacht geen historisch drama, maar wel een ontzettend vermakelijke film met grootse actiescènes, catchy nummers en prachtig camerawerk.

RRR is te zien op Netflix. Bekijk hieronder het dansnummer 'Naatu Naatu' dat onlangs werd genomineerd voor een Golden Globe.



NieuwsFilm

meest populair