'Little Mermaid' komt met een hele andere Prince Eric en Ariel

'Little Mermaid' komt met een hele andere Prince Eric en Ariel

Regisseur Rob Marshall laat zich erover uit.

Disney maakt de laatste jaren maar wat graag live-action remakes van hun klassieke animatiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Beauty and the Beast, The Lion King en Aladdin. Nu is de Little Mermaid aan de beurt, al krijgen we blijkbaar een hele andere Prince Eric te zien.

Er is af en toe kritiek op het 'Huis van de Muis', aangezien ze soms hun oude verhalen klakkeloos lijken te kopiëren en deze enkel en alleen in een nieuwe jasje stoppen. Dit was de kritiek waar Pinocchio mee te maken kreeg (niet te vergissen met de Pinocchio-film van Guillermo del Toro. Deze werd wel uitstekend onthaald).

Dezelfde personages, nieuwe verhalen
Regisseur Rob Marshall zei het volgende over de 'nieuwe' Eric: "Kijk eens naar de 'oude' Eric. Hij is, en ik weet zeker dat de makers van de film het hiermee eens zijn, een tamelijk eenzijdig personage met weinig diepgang. In onze film is dat zeker niet het geval. Hij heeft een moeder, een koningin, en dat is allemaal nieuw. Hij lijkt veel op Ariel. Hij heeft het gevoel dat hij een buitenbeentje is in zijn eigen wereld".

Ook Ariel steekt volgens Marshall anders in elkaar, maar de regisseur is vooral blij met het impact dat Halle Bailey heeft: "Ik dacht er in eerste instantie niet veel van, want ik dacht dat het 'kleur'-debat al lang achter ons lag. Dat was echter niet zo. Ik vond het geweldig en ook wel emotioneel om te zien hoe belangrijk de casting van onze Ariel is voor zo veel mensen".

Sprookje
Iedereen kent het verhaal van de Little Mermaid (in het Nederlands de Kleine Zeemeermin) wel, maar mocht je de trailer gemist hebben, deze kan je alsnog hieronder bekijken.



NieuwsFilm

meest populair