Zo kwam de barbaarse trol in Netflix' grote monsterfilm tot leven

Zo kwam de barbaarse trol in Netflix' grote monsterfilm tot leven

Netflix biedt een kijkje achter de schermen van de populaire film 'Troll'

Een paar weken geleden verscheen de monster-film Troll op Netflix. Al snel werd de film een groot succes, het is zelfs de best bekeken niet-Engelstalige film op Netflix aller tijden. Netflix deelt nu op Youtube een informatief filmpje over hoe de film tot stand is gekomen.

In Troll zien we hoe een gigantische trol ontwaakt op het Noorse platteland en overal waar hij komt dood en verderf zaait. Een groep wetenschappers wordt ingeschakeld om een plan plan te bedenken om de trol te stoppen voordat hij de hoofdstad Oslo kan vernietigen.

De natuur vecht terug
Regisseur Roar Uthaug wilde op de eerste plaats een grote avonturenfilm maken. Maar hij hoopt dat mensen na het zien van de film ook nadenken over hoe we met de natuur omgaan. Uthaug: "als je de natuur niet goed behandeld, zal de natuur terugvechten".

De regisseur wilde altijd een monsterfilm maken die zich afspeelt in Noorwegen, gebaseerd is op Noorse folklore en in de prachtige Noorse natuur is gefilmd. Uthaug: "Trollen zijn zeer belangrijk in Noorse cultuur, en we wilden hier respectvol mee omgaan. Maar we willen de kijkers ook iets laten zien wat ze nog nooit gezien hebben".

Troll is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de Making-of.



NieuwsFilm

meest populair