Beroerde ontvangst na testvertoning maakte 'Black Adam' nog eens $70 miljoen duurder

Beroerde ontvangst na testvertoning maakte 'Black Adam' nog eens $70 miljoen duurder

De aanpassingen hebben de superheldenfilm echter niet kunnen redden...

Het lijkt een slechte afloop te worden voor Black Adam en diens hoofdrolspeler Dwayne Johnson, die gedwongen wordt afscheid te nemen van het personage. Nu onthult een nieuw rapport dat het al langer achteruit leek te gaan met de DC-productie.

Deze week kwam het treurige nieuws naar buiten dan Dwayne Johnson niet meer zal terugkeren in de DCU als Black Adam. Zelf had hij aangegeven zeker nog interesse te hebben om terug te keren in het nieuwe universum van DC, maar aan die droom is dus een einde gekomen.

In een nieuw rapport van The Hollywood Reporter komt nu naar buiten dat de kosten van de productie al in een eerder stadium de pan uit rezen. Oorspronkelijk moest de film het doen met een budget van 190 miljoen dollar, maar na een teleurstellende testscreening besloten de makers er nog 70 miljoen extra tegenaan te gooien.

Een van de duurste DC-projecten ooit
Met het nieuwe budget van 270 miljoen dollar is Black Adam één van de duurste projecten ooit voor DC. Onder andere werd er een extra draaiperiode van twintig dagen ingelast, waarin Henry Cavill een cameo maakte om de belangstelling voor de film omhoog te krikken.

Maar helaas heeft het de film niet kunnen redden. Met veel geluk kan de film nog een winst pakken van enkele miljoenen, maar met een beetje pech zou de film nog tot 13 miljoen dollar in de min kunnen komen te staan. Logischerwijs biedt dat geen grote kansen voor een vervolgfilm over Johnson's superheld.

Bekijk de film nu bij HBO Max



NieuwsFilm

meest populair