'Avatar: The Way of Water' brengt belachelijk veel geld op in de eerste week

'Avatar: The Way of Water' brengt belachelijk veel geld op in de eerste week

Na 1 week in de bioscopen staat de teller al op meer dan een half miljard.

Na nog geen week in de bioscopen heeft Avatar: The Way of Water al meer dan een half miljard dollar opgebracht aan de bioscoop-kassa's. Met $168 miljoen in Noord-Amerika en $387 miljoen in de rest van de wereld staat de teller inmiddels op $555 miljoen wereldwijd.

Regisseur James Cameron zei onlangs in een interview dat het langverwachte vervolg minstens $2 miljard op moet brengen om winstgevend te zijn. De film heeft een prijskaartje van maar liefst $400 miljoen. Dat zou betekenen dat The Way of Water nog een lange weg heeft te gaan.

Avatar bracht bijna 3 miljard op
Maar vergeet niet dat de eerste Avatar nog altijd de meest succesvolle film aller tijden is met een opbrengst van ruim $2,9 miljard. De film draaide maar liefst 234 dagen in de wereldwijde bioscopen om dit bedrag op te brengen.

Verwacht wordt dat The Way of Water wekenlang de nummer-1 film blijft aan de box-office aangezien er nauwelijks concurrentie is. Het is zo'n beetje de enige grote film die in de bioscopen draait tijdens de kerstvakantie. Ook de positieve ontvangst bij fans zal ertoe leiden dat bioscoopgangers de film meerdere keren gaan kijken.

China
Één groot obstakel voor The Way of Water is China. Door een nieuwe uitbraak van Corona zijn in China veel bioscopen weer dicht of durven bezoekers niet naar de bioscoop te gaan. De eerste Avatar bracht in 2009 $265 miljoen op in China.

In Nederland bracht The Way of Water al 3,3 miljoen euro op in het openingsweekend. Het is daarmee het best bezochte openingsweekend van 2022.

Avatar: The Way of Water is nu te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair