Nieuwe film van Taika Waititi (Thor: Love and Thunder) flink vertraagd

Nieuwe film van Taika Waititi (Thor: Love and Thunder) flink vertraagd

We moeten 6 maanden langer wachten op de nieuwste van Oscar-winnaar Taika Waititi.

Slecht nieuws voor fans van Taika Waititi (Thor: Love and Thunder, Jojo Rabbit). Zijn nieuwste film Next Goal Wins loopt flinke vertraging op en komt nu pas eind volgend jaar uit.

De voetbalfilm zou eigenlijk vanaf 21 april in de bioscopen te zien moeten zijn, maar Searchlight Pictures heeft de film uitgesteld naar 22 september. Een reden voor het uitstel gaf de filmstudio niet.

De film van publiekslieveling Waititi moet het nu op gaan nemen tegen The Expendables 4, The Equalizer 3 en The Nun 2, allemaal films die komende september in première gaan.

Ongemakkelijke komedies
De Nieuw-Zeelandse regisseur kreeg wereldwijde faam door zijn werk aan de meest recente Thor-films. Maar bij de filmliefhebber was hij al bekend als maker van ongemakkelijke komedies zoals What We Do in the Shadows en Hunt for the Wilderpeople. In 2020 won Waititi een Oscar voor zijn Script voor de komedie-drama Jojo Rabbit.



Het slechtste voetbalelftal ter wereld
Next Goal Wins is gebaseerd op de gelijknamige documentaire uit 2014 en gaat over het Nationaal voetbalelftal van Amerikaans Samoa. In 2014 deed het team een poging om zich te kwalificeren voor het WK voetbal, dat terwijl het team bekend stond als het slechtste nationale elftal ter wereld nadat ze een wedstrijd tegen Australië verloren met 31-0.

Het team huurt een nieuwe coach in, gespeeld door Michael Fassbender in zijn eerste rol sinds 2019, om weer in vorm te komen.

Next Goal Wins gaat op 22 september in Noord-Amerika in première, een exacte datum voor de Nederlandse première is nog niet bekend. Naast Fassbender zijn ook Elizabeth Moss The Handmaid's Tale) en Will Arnett (Bojack Horseman) in de film te zien.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire uit 2014.



NieuwsFilm

meest populair