Nieuwe tegenslag voor 'Avatar 2' nu de film flopt in China

Nieuwe tegenslag voor 'Avatar 2' nu de film flopt in China

De opbrengst naar $2 miljard? Zeker niet.

Met een wereldwijde opbrengst van bijna $3 miljard wereldwijd voor Avatar uit 2009 lijkt het voor het vervolg Avatar: The Way of Water bijna onmogelijk om financieel succesvol genoemd te gaan worden. En nu lijkt wel zeker dat de film het origineel financieel gezien niet gaat evenaren.

De opbrengst in het eerste Noord-Amerikaanse weekend was met $134,1 miljoen al tegenvallend, aangezien er minimaal zo'n $175 miljoen werd verwacht. Nu blijkt dat de film in China geen enorm lange adem zal hebben.

Box office Avatar 2 krijgt nieuwe klap
In China is er volgens Deadline tot op heden zo'n $80 miljoen opgehaald, gedurende acht dagen na de release. De opbrengst lijkt met 78 procent te dalen tijdens de tweede vrijdag, en dat is fors. De oorzaak ligt volgens Deadline bij een magere promotie en corona-maatregelen.

In de States tikt de opbrengst tot vrijdag bijna de $200 miljoen aan en opvallend genoeg loopt de film van James Cameron in Noord-Amerika na de eerste volledige week 4 procent achter op Top Gun: Maverick, de grootste kaskraker van 2022 tot op heden.

2 miljard?
Wereldwijd staat Avatar 2 van 20th Century Studios/Disney nu op een prima $661,4 miljoen en na aankomend weekend zou een score van $900 miljoen niet onlogisch zijn. Maar of uiteindelijk de $2 miljard wordt gehaald?

Ter vergelijking: Verleden jaar - toen veel landen nog te maken hadden met corona-maatregelen - stond Spider-Man: No Way Home na het tweede weekend op $1.054.431.855 wereldwijd. De Marvel-film eindigde op $1,9 miljard wereldwijd, inclusief een re-release in 2022.



NieuwsFilm

meest populair