Nu pas weten we waaraan 'Triangle of Sadness'-actrice Charlbi Dean (32) is gestorven

Nu pas weten we waaraan 'Triangle of Sadness'-actrice Charlbi Dean (32) is gestorven

Doodsoorzaak van Charlbi Dean nu pas bekend gemaakt.

De doodsoorzaak van actrice Charlbi Dean is maanden na haar overlijden nu pas onthuld. De 32-jarige hoofdrolspeler uit Triangle of Sadness stierf op 29 augustus 2022 in een ziekenhuis in New York City na een onverwachte, plotselinge ziekte.

Het fotomodel zou volgens recente onderzoeken overleden zijn aan bacteriële sepsis wat een soort van bloedvergiftiging is. Omdat in 2009 Charlbi betrokken was bij een ernstig auto-ongeval waardoor haar milt werd verwijderd werd de infectie haar fataal.

Carrière pas begonnen
De Zuid-Afrikaanse actrice, die in Kaapstad werd geboren als Charlbi Dean Kriek, begon op 14-jarige leeftijd als fotomodel voordat ze in 2010 de overstap maakte naar het acteerwerk.

Haar meest recente werk was in Ruben Östlunds Triangle of Sadness die dit jaar de Palme d'Or won op het Filmfestival van Cannes en tevens genomineerd is voor twee Golden Globes.


Östlund eert actrice
Östlund schreef op zijn Instagram dat het een eer was om haar te hebben leren kennen en om met haar samen te hebben mogen werken. Volgens de regisseur wist Charbli steeds hoe ze haar collega's moest opbeuren.

Triangle of Sadness draait nu in de Nederlandse arthousezalen.



NieuwsFilm

meest populair