Deze gloednieuwe topfilm verovert Netflix nu compleet

Roald Dahl's Matilda the Musical op #2.

Afgelopen vrijdag debuteerde Glass Onion: A Knives Out Mystery met veel succes op Netflix en gisteren verscheen er nog een grote originele Netflix-film. Dit is Roald Dahl's Matilda the Musical en ook deze knalt de Top 10 binnen.

De film van regisseur Matthew Warchus komt binnen op een tweede plaats en wordt door de streamer omschreven als "excentriek" en krijg keywords mee als "kindermuziek" en "girlpower".

In de muzikale kinderfilm gebaseerd op het boek van Roald Dahl zijn er rollen voor onder meer Alisha Weir, Lashana Lynch, Stephen Graham, Andrea Riseborough, Sindhu Vee en Emma Thompson.

Sterk ontvangst
Matilda staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op een ijzersterke 91 procent na 64 recensies. De publieksscore staat nog altijd op de volle 100 procent.

"Matilda the Musical van Roald Dahl brengt het klassieke verhaal terug naar het scherm met een heerlijke Emma Thompson, oogverblindende dansscènes en een passende energierijke blik op het bronmateriaal," aldus de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Heb jij zin om Matilda the Musical te kijken? Dan vind je deze nu hier op Netflix. Ook in het Nederlands gesproken.


Het nieuwsgierige en slimme meisje Matilda Wormwood heeft een levendige fantasie. Ze heeft het echter niet getroffen met haar ouders, maar verslindt boeken als tijdverdrijf. Door haar juf wordt ze aangespoord om haar eigen verhalen tot leven te brengen. Wanneer Matilda op Crunchem Hall wordt toegelaten, ontdekt ze al snel dat de school geleid wordt door de gemene Miss Trunchbull.

Gelukkig kan Matilda rekenen op haar nieuwe schoolvrienden, Miss Honey en de bibliothecaresse Mrs. Phelps. Maar Matilda laat het onrecht niet zomaar gebeuren en wil Trunchbull een lesje leren.



NieuwsFilm

meest populair