James Cameron heeft 10 minuten uit 'Avatar 2' geknipt: "Veel te gewelddadig"

James Cameron heeft 10 minuten uit 'Avatar 2' geknipt: "Veel te gewelddadig"

De regisseur gaat tegenwoordig bewuster om met het gebruik van wapens in zijn films.

James Cameron gaat vandaag de dag bewuster om met actiescènes en het gebruik van vuurwapens in zijn films. Daarom heeft hij ook tien minuten aan 'te gewelddadig' materiaal van Avatar: The Way of Water weggegooid. Dat vertelt hij in een interview met Esquire.

"Ik heb tien minuten weggeknipt aan scènes met veel vuurwapengeweld", onthult Cameron. "Ik wilde af van een deel van die lelijkheid om een betere balans te vinden tussen licht en duister".

Toch kan een film als The Way of Water ook niet zonder geweld. "Er moet natuurlijk een zekere mate van conflict in de film zitten", zegt de regisseur. "Actie en geweld zijn wat mij betreft hetzelfde. Dat is een dilemma waar iedere regisseur van actiefilms mee zal worstelen".

Kritischer dan vroeger
Eerder in het interview merkte hij ook op dat hij om die reden sommige van zijn eerdere films vandaag de dag niet meer zou maken.

"Als ik terugkijk op sommige van mijn films, dan weet ik niet zeker of die vandaag de dag nog zou maken", zegt hij letterlijk. Cameron noemt als voorbeeld de Terminator-films die hij heeft gemaakt.

Niet meer verantwoord
De filmmaker vindt het onverantwoord om dat te doen gezien al het vuurwapengeweld in Amerika.

"Ik wil het gebruik van wapens niet meer verheerlijken", licht hij toe. "Mijn maag draait ervan om als ik zie wat er allemaal niet gebeurt met wapens in onze samenleving".



Avatar: The Way of Water draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair